bredbånd

Bredbåndsforbindelse er næsten ikke til at leve uden i dag.

bredbånd

Bredbåndsforbindelse er næsten ikke til at leve uden i dag.

Boeje 3. december 2019

Langt de fleste mennesker har forbindelse til nettet døgnet rundt. Vi bruger internet forbindelse til at gå på online, læse bøger, se tv-serier og alt muligt andet.

Internetforbindelse er næsten ikke til at klare sig uden i dag.

Det vigtigste ved en internetforbindelse er, at forbindelsen er solid. Den er nødt til at være stabil, så du ikke skal være foruden noget, fordi internettet ikke reagerer. Det er desuden væsentligt, at bredbåndsforbindelsen er hurtig. Det er rimelig forskelligt hvilken speed, man har behov for. Det afhænger af, hvad man benytter sit bredbånd til. Er det fx først og fremmest shoppe online, har du ikke brug for lige så hurtig internet, som hvis du gamer nogle store videospil.

Der er mange virksomheder der udbyder bredbånd bl.a. WAOO. Ved mange af dem har du endvidere lejlighed til at have din bredbåndsforbindelse, fjernsyn og mobilabonnement samme sted. Det kan tit være økonomisk fordelagtigt.

Har du haft samme udbyder af bredbånd og haft samme hastighed i flere år, kan det blive fordelagtigt at undersøge prisen, du afbetaler for din forbindelse. Internethastigheden stiger meget ofte, og prisen bliver billigere efterhånden. Af den grund er der en god chance for, at du kan indgå en bedre abonnement i dag.

Kampen mellem bredbåndsfirmaerne er hård, så der er stor chance for at nu nuværende udbyder er åben for at matche en mere fordelagtig pris, hvis du hører dem om det.

Der er variation mellem fiberbredbånd, bredbånd via kabel og mobilt bredbånd.

Fibernet er nyheden inden for bredbåndsinternetforbindelse. Med fiberbredbånd ved du med sikkerhed, at din hastighed på internet hele tiden er den samme. Fiberinternet kan i nogle tilfælde koste mere end de andre muligheder, men det er værd at efterse mulighederne herfor.

Bredbånd via kabel er bredbånd igennem dit antennestik. Med kabelinternet kan du både få TV og internetforbindelse. Bagsiden ved kabelbredbånd er, at det kan miste hastigheden under stor belastning, hvis flere mennesker er på nettet på samme tid.

Mobilbredbånd. Mobilt internet er internetforbindelse, du kan have med dig hvor end du er. Det foregår over mobil netværket. Du skal kun have et simkort og en mobiltelefon, tablet eller computer, og så kan du gå på internettet hvor end du er. Det er på den måde virkelig smart, men også en anelse mere utilregneligt.

Mange danskere vælger at have enten kabelinternet eller fibernet når de er hjemme, og så har de deres mobil bredbånd med når de er ude. Mobilt bredbånd er som oftest afgrænset til et særligt antal GB surfing, og af den årsag er det ikke det allermest oplagte, når der skal ses film eller tv-serier online.

Til gengæld er mobil bredbånd rigtig fikst at have med når man er væk hjemmefra, og man skal have hjælp til at finde vej eller tjekke FB med mere i løbet af dagen.