Hvem kan låne?

Hvem kan låne?

Boeje 19. april 2020

Alle kan låne online – eller kan de? Der er nogle basale krav til at låne online i Danmark, og først når de er på plads bliver du kreditvurderet i forhold til det enkelte lån på Pengeinfo.dk. De fleste voksne mennesker i Danmark opfylder de tre basale krav, men hvorfor er der overhovedet de minimumskrav for at kunne optage kviklån online?

Har du penge nok?

Nej, vel ikke hvis du gerne vil realisere alle dine drømme? Løsningen kan være et online lån, der tager 2 minutter, ikke kræver andet end en internetforbindelse og et NemID samt muligheden for at betale tilbage hver måned. Alt foregår elektronisk, og der er ingen spørgsmål til anvendelse eller økonomisk sikkerhed for lånet. Men er du kvalificeret til at kunne låne online?

Hvem kan låne online?

Kravene er få for at være kvalificeret til et online lån:

  • Du skal være fyldt 18 år
  • Have dansk statsborgerskab
  • Ikke være RKI-registreret

Læs mere om, hvorfor minimumsalderen er 18 år, hvorfor du skal have statsborgerskab, der er dansk, og hvorfor du ikke må være registeret som dårlig betaler i eksempelvis RKI.

Er du fyldt 18 år?

I Danmark er man juridisk myndig, det vil sige voksen, når man fylder 18 år. Som myndig person står man selv til ansvar for sine handlinger – herunder økonomisk ansvar for tilbagebetaling af lån. Mange låneudbydere online kræver derfor, at man har et fast job for over 18 årige med månedlig udbetaling af løn. Dette er for at sikre, at det er realistisk for dig at betale af på lånet hver måned.

Har du dansk statsborgerskab?

Næsten alle låneudbydere i Danmark stiller dansk statsborgerskab som basalt krav for at låne. Dette er for at lette verificeringen af personen samt sikre sig en form for indtægt, selv hvis du bliver arbejdsløs. Har du fast job, når du ansøger, men mister det undervejs i løbet af tilbagebetalingsperioden, er låneudbyderen via dagpenge eller kontanthjælp sikker på, at du alligevel har en form for indtægt.

Der findes nogle udbydere af lån på nettet, der ikke kræver et dansk statsborgerskab. Hvis dette krav ikke er relevant for den enkelte udbyder, vil det ofte være tydeligt markeret i oversigter på sider med låneudbydere.

Står du registreret i RKI?

Hvis du er registreret i RKI betyder det for en låneudbyder, at du har en historik som dårlig betaler. Dette medfører som regel afslag fra udbyderens side, fordi der derfor er større sandsynlighed for, at du ikke betaler til tiden eller overhovedet.

Nogle låneudbydere tilbyder lån trods registrering i RKI. Dette kan afhænge af, hvornår du er blevet registreret. Hvor stort beløb, du er registreret for, samt din nuværende alder og indkomst. Derudover kan du også hos nogle låneudbydere få lån trods RKI-registrering, hvis du betaler ekstra for lånet.

Kan du låne online?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan optage nemme lån, så er der ingen risiko ved at ansøge. Det værste, der kan ske, er, at du får et afslag. Og så har du svaret på dit spørgsmål om, hvorvidt du kan låne eller ej! I langt det fleste tilfælde er det hurtigere at ansøge online og få afslag, end at kontakte låneudbyderen for svar på, om du er kvalificeret. Mange låneudbydere vil som svar alligevel blot bede dig ansøge og få svaret gennem afslag eller godkendelse.