Mine dagpenge viste sig at være det rigtige valg

Mine dagpenge viste sig at være det rigtige valg

Boeje 13. november 2019

For nyligt var firmaet, hvor jeg tjente mine penge nødt til at flytte til udlandet. Jeg stod derfor uden varsel uden indtægt.

Situationen føltes vildt fortvivlende. Jeg har ikke stået uden indtægt. Gudskelov har jeg fra begyndelsen overført penge til a kasse. Det var min redning, da jeg til min overraskelse blev ledig.

Jeg har nogen gange haft i tankerne, at det ikke gav mening at være medlem af arbejdsløsheds-kasse. Jeg har jo ikke været
arbejdsløs i fortiden, men lykkeligvis var jeg fornuftig nok til at blive ved med at være indmeldt.

uden forberedelse stod ledig var medlemskabet uden tvivl guld værd.

A kassen var behjælpelige med at danne overblik over det med penge og alt det formelle, og de var behjælpelige med at kigge efter mulige jobmuligheder, forfattemotiverede jobansøgninger og CV’er. Det var egentlig nogenlunde overskueligt.

Der er få jobs i min branche. Derfor var jeg beredt på, at jeg ville være arbejdsløs i lang tid. Finansielt ville det være trangt, men det kunne godt gå. Jeg var berettiget til dagpenge som en del af en a-kasse. Derfor var jeg sikret rent økonomisk. Dagpenge er ikke det samme en stabil løn, men jeg kan beholde mit hjem, og jeg har råd til mad. Det er det essentielle for mig, og det er jeg meget taknemmelig over.

Der findes jo rigelig akasser, og det mest betydningsfulde for mig er, at min a kasse er relevant for min branche. Akassen skal også fremstå pålidelige. Glædeligvis følte jeg mig i gode hænder.

Jeg blev indkaldt til nogle indledende tider hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var også lejlighed til at booke sig ind til lærerige undervisning, som hjalp mig til at blive mere oplyst om blandt andet a-kasseregler.

På et tidspunkt fik jeg et brev fra Frie, som sagde, at arbejdsløsheds-kassen havde et muligt arbejde til mig. Jeg var lykkelig.

Kort tid efter var jeg til jobsamtale på stedet. Det forløb i en god tone, og nogle dage efter ringede de mig om, at jeg havde fået jobbet.

Jeg nåede at være arbejdsledig i to måneder, og det er herligt, at jeg nu får løn. Jeg er henrykt for mit nye arbejde.
Det er en byrde at være arbejdsledig, og det er væsentligt betydningsfuldt at modtage den rette guidning.

Jeg følte mig vejledt kompetent af min akasse.
At kunne få dagpenge som meldt ind i en arbejdsløsheds-kasse blev helt sikkert min sikkerhed finansielt. Af den årsag var jeg forsikret økonomisk, og jeg blev aldrig nødsaget til at afskaffe de objekter, der er vigtige for mig.